Самолетни билети, почивки, екскурзии и визи.

IATA Ефективни пътувания за бизнес, почивки и развлечения ВХОД ЗА АГЕНТИ
aerotourmm.com » Дестинации » Казахстан

Казахстан


Казахстан

 

Казахстан е страна на остри, дори груби контрасти.

 

Това е огромна страна, на практика с размерите на Западна Европа, но с едва 15 милионно население. Страна на внушителни планински върхове, бързи, пълноводни реки, глетчери и алпийски пасища.

 

Страна на безкрайната степ с хълмист пейзаж и зелени пасища, простиращеи се докъдето стига погледът. Страна така безводна, с напукана от суша земя, където почти нищо не вирее. Страна на жесток сибирски студ, където температурите редовно падат под -40 С. Това е страна благославена /а според някои прокълната/ с изобилни запаси от нефт и газ, както и буквално с всички видове полезни за човечеството изкопаеми от въглища до злато и от платинва до уран. Тя е основен производитеул и износител на пшеница.

 

Разположена е напряко на Древния път на коприната, там, където изток и запад, север и юг се пресичат по земя и въздух и свързват Европа, Азия и Близкия Изток. Около една трета от страната е заета от степ, оградена от планини на изток и югоизток. Климатът е континентален , с топли , сухи лета и студени зими. Температурата през януари варира от -19 до -40 градуса, а през юли от +19 до +40 градуса.

 

Най-големи реки в Казахстан са Урал, Емба, Сърдарья, Иртиш, а сред езерата – Каспийско море, Аралско море, Балхаш, Зайсан. 10 забранени за лов и риболов зони, 8 национални парка, 2 природни резервата и 3 природни парка съхраняват казахстанското биоразнообразие.

 

Формата на управление на Казахстан може да се определи като президентска редпублика с централна рола на президента, който е държавен глава, назначавна премиера и определя основните линии на вътрешвната и външната политика. Парламентът е двукамарен – горната камара /Сенатът/ има 47 членове, а долната камара /Маджилис8 – 107.

 

В Сената има по два представители от всяка област и от двата града-области Астана /столица/ и Алматъ /бившата столица/, а останалите 15 членове са посочвани от президента публични личности, интелектуалци, учени . 98 от представителите в Мажилиса се избират с преки избори, а останалите 9се назначават от Асамблеята на народа на Казахстан, където са представени етносите, населяващи страната.

 

Казахстан обявява независимостта си от ССР през 1991г. Страната членува в редица Международни организации като ООН, ОССЕ, НАТО, ОНД.

 

Централен елемент на герба на Република Казахстан е кръглата връхна част на юртата – „шанърак", която символизира семейното благополучие и мира. Златокрилите фантастични коне с рога се наричат тулпари и бележат сила, прозорливост и безстрашие.

В лявата част на знамето на държавата е разположена плетеница с национални мотиви. В центъра е изобразено слънце като източник но живот и енергия и реещ се степен орел /беркугт/, който векове наред е заемал централно място в живота на номадите като символ на свобода и независимост.

 

До Република Казахстан се пътува с авиокомпании Аерофлот, Lufthansa, Austrian Airlines, Turkish Airlines, средна цена насамолетен билет е около 600 евро. Време за пътуване около 5 часа. Основните летища в Казахстан са Бурундай вАлмати, Астана, Актау.  Основен национален авиопревозвач е Air Astana, създадена в 2001 и в настоящо време се явява най-голяма авиокомпания в Казахстан Самолетен парк на авиокомпанията състои от  Boeing-737-7800/800, Boeing-757-200, Fokker-50.

 

Територията на Казахстан е толково голяма, (страната е разположена в два часови пояса) Името на най-въсокия връх в Казахстан, Хан Тенгри, означавна „Господар на Духовете” или „Властелин на небесата”

 

В Казахстан освен казахите има повече от 130 етнически групи, които и до днес са запазили своята културна, езикова ирелигиозна идентичност. Сред тях са тези на руснаците, украинците, немците, татарите, уйгурите, българите, гърците, корейците и др.

 

Списание Еuropa2001 


Визи

 • Визи за Беларус

  Визи за Беларус
  Полагането на виза за се осъществява за срок една седмица или 2 работни дни. Като тип на виза предимно се оформят бизнес визи в Република Беларус.
 • Работна виза за Русия

  Работна виза за Русия
  Целта на издаване на тип ”РАБОТНА” входно-изходна виза въз основа на оригинална покана от „ФМС” (Федерална Миграционна Служба) е осъществяване на трудова дейност на територията на Руската Федерация.
 • Транзитна виза за Казахстан

  Транзитна виза за Казахстан
  Виза категория „H1” се издава въз основата на ходатайство (писмена молба), наличие на документи за пътуване, удостоверяващи транзитното преминаване през територията на Република Казахстан като самолетни и други билети, оформена виза за трет