Самолетни билети, почивки, екскурзии и визи.

IATA Ефективни пътувания за бизнес, почивки и развлечения ВХОД ЗА АГЕНТИ
aerotourmm.com » Визи » Работна виза за Казахстан

Работна виза за Казахстан


Работна виза за Казахстан

ВИЗИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ТРУДОВА ДЕЙНОСТ В РЕПУБЛИКА КАЗАХСТАН (РАБОТНИ ВИЗИ)

 

На пътуващите български граждани за Казахстан с цел осъществяване на трудова дейност (работа) се издават визи категория „M1”, “M2”, “M3”, “M4” и “M5”.

Виза категория „M1” се издава на:

  1. Лица, пътуващи до Република Казахстан за работа, на основание на разрешение, издадено на чуждестранния работник за трудоустройство или на работодателя за привличане на чуждестранна работна сила;
  2. Лица, пътуващи до Република Казахстан за работа, в съответствие със законодателството на Република Казахстан или международни договори, страна в които се явява Република Казахстан, получаване на разрешение за трудоустройство или привличане на чуждестранна работна сила не се изисква.

 

Списък с документи, необходими за оформяне на виза тип „M1”:

  1. Визова поддръжка (покана) от МИД РК, оформена въз основа на Разрешение, издадено на чуждестранния работник за трудоустройство или на работодателя за привличане на чуждестранна работна сила;
  2. Попълнена и подписана визова анкета;
  3. Една актуална цветна снимка паспортен формат, размер 3,5 х 4,5 см (залепва се на визовата анкета);
  4. Копие на разрешението за работа;
  5. Международен паспорт, валиден не по-малко от 3 месеца след крайната дата на визата, която ще бъде положена;
  6. При влизане на територията на Република Казахстан с лек автомобил е необходимо допълнително да се предостави шофьорска книжка и документите на автомобила (талон с указани марки и държавни знаци на транспортното средство);
  7. Оригинал от платежно нареждане за заплатена консулска такса.

 

Обръщаме Вашето внимание на факта, че Консулски отдел на Посолството на Република Казахстан си запазва правото да изисква предоставянето на допълнителни документи и да покани на лично интервю лицата, кандидатстващи за виза за Казахстан.

 

Виза категория „M2” се издава на членове на семейството, които са на издръжка на работника, който пътува за Република Казахстан с цел работа по виза категория “M1”. Срокът на действие на визата от тази категория не трябва да превишава срока на действие на визата на основния член на семейството, разполагащ с виза категория “M1”.

 

Списък с документи, необходими за оформяне на виза тип „M1”:

  1. Визова поддръжка (покана), оформена на основание на писмо-потвърждение от юридическо лице;
  2. Документи, потвърждаващи родствената връзка с лицата, кандидатстващи за виза категория “M1”;
  3. Копие на издадената виза категория “M1”;
  4. Попълнена и подписана визова анкета;
  5. Една актуална цветна снимка паспортен формат, размер 3,5 х 4,5 см (залепва се на визовата анкета);
  6. Копие на разрешението за работа;
  7. Международен паспорт, валиден не по-малко от 3 месеца след крайната дата на визата, която ще бъде положена;
  8. При влизане на територията на Република Казахстан с лек автомобил е необходимо допълнително да се предостави шофьорска книжка и документите на автомобила (талон с указани марки и държавни знаци на транспортното средство);
  9. Оригинал от платежно нареждане за заплатена консулска такса.

 

Внимание! При оформяне на визи за непълнолетни лица (деца до 16 години) е необходимо допълнително да се предоставят следните документи:

  1. Свидетелство за раждане;
  2. Нотариално заверена декларация за съгласие от втория родител (в случай, че детето пътува за Казахстан с един от родителите си);
  3. Копие от документите на родителите;
  4. Брачно свидетелство на родителите.

 

Обръщаме Вашето внимание на факта, че Консулски отдел на Посолството на Република Казахстан си запазва правото да изисква предоставянето на допълнителни документи и да покани на лично интервю лицата, кандидатстващи за виза за Казахстан.

 

Условия за получаване на разрешение за работа в Република Казахстан!

Подробности можете да видите на сайта на Управлението за заетост и социални програми в град Алмати.


http://uzsp.almatykala.kz/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=28&Itemid=36&lang=ru

 

Визи

  • Туристическа виза за Русия

    Туристическа виза за Русия
    За оформянето на туристистическа виза е необходимо предоставяне на покана-основание, състояща се задължително от два документа, а именно - „Ваучер” и „Подтверждение о приеме иностранного туриста”...
  • Визи за  Кралство Тайланд

    Визи за Кралство Тайланд
    Тайландските власти винаги са изисквали визи за български граждани. С подобен визов режим са още 65 държави освен България.
  • Делова / Бизнес  виза за Казахстан

    Делова / Бизнес виза за Казахстан
    На пътуващите български граждани за Казахстан с цел бизнес се издават визи категория „D1”, “D2”, “D3”, “D4”, “D5”, “D6”, “D7”, “D8”.