Самолетни билети, почивки, екскурзии и визи.

IATA Ефективни пътувания за бизнес, почивки и развлечения ВХОД ЗА АГЕНТИ
aerotourmm.com » Визи » Визи за Русия

Визи за Русия


Визи за Русия

Уважаеми клиенти на фирма Аеротур ММ,

Документите за оформяне на визи за Русия се подават в офиса на фирмата в Руския Културно-Информационен Център на адрес София 1504, ул. Шипка 34. 

Телефон: +359 2 943 49 00, 943 53 31, 943 53 02 

Факс:  +359 2 943 53 02 

E-mail: info@aerotourmm.com 

Работно време:  Понеделник - Петък от 09:00 до 19:00  

                           Събота, Неделя – почивни дни 

Приемане на документи от фирми и граждани  се извършва от  09.00 до 19.00  

Предаване на готовите документи се извършва след 12.00 делнични дни

За клиентите извън София документите могат да бъдат изпратени по куриерски служби - Спиди, Еконт, Интайм, DHL. 

Фирмата предоставя на гражданите следващите услуги: 

- Прием и обработка на документи за оформяне на визи, съдействие при набава на задължителни липсващи       документи и необходимите за пътуване туристически услуги. 

- Предаване на документи за разглеждане в консулско учреждение на Руската Федерация / Руски визов център; Издаване на документи на заявителя; 

- Консултиране по въпроси за получаване на виза, пътуване и регистрация на територията на Руска  Федерация.  

Ако искате да посетите Русия независимо с каква цел: среща с роднини и приятели, туризъм, екскурзии или пътешествия, участие в изложения, борси, панаири, бизнесконтакти, образователни и културни дейности, медицински консултации и лечение във водещи медицински центрове на Руската Федерация - ние сме готови да Ви предложим цялото си внимание и професионални умения за да осъществите това пътуване.  

В Руски културно-информационен център ще ви окажем  съдействие, а също така ще  осигурим комфорт и удобство при оформяне на  виза за  Руската Федерация.

Моля обърнете внимание на допълнителната информация относно видовете и условията за оформяне на визи за Русия. Информацията можете да намерите на сайта на Посолството на Руската Федерация в България и на Визовия център в гр. София

ВЪПРОСИ - ОТГОВОРИ :

Общи условия

Туристическа виза 

Делова / бизнес виза 

Работна виза 

Частна виза

Хуманитарни и учебни визи

Шофьорски и транзитни визи

Визи за Русия за журналисти

 

ТИПОВЕ ВИЗИ ЗА РУСИЯ, КОИТО НАЙ-ЧЕСТО СЕ ОФОРМЯТ В РБЪЛГАРИЯ

 
ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА ЗА РУСИЯ

Това е възможно най-бързия начин да получите виза за краткосрочно пребиваване в Руска Федерация. 

Необходими документи за оформяне на туристически визи за Русия:

1). Електронен формуляр за визова анкета  

Формуляри за визови анкети се попълват на уеб-сайта на Консулския департамент на Министерството на външните работи на Русия. Аеротур ММ оказва съдействие на фирми и граждани за оформяне на формуляри за визови анкети в електронен вид и осигурява необходимия пакет документи за получаване на виза

Аеротур ММ носи цялата отговорност за обработката на Вашите личните данни. Фирмата е регистрирана по Закона за защита на личните данни в Инспекцията по защита на личните данни на Република България и е упълномощено лице обработващо информация, съдържаща лични данни.

2). Задграничен паспорт

Паспортът трябва да има не по-малко от две чисти страници, предвидени за визи. Срокът на действието му не трябва да изтича по-рано от шест месеца от датата на изтичане на срока на действие на визата.

За гражданите на други държави, кандидатсващи за виза в София, е необходимо да предоставят допълнително ксерокопие на ID карта за разрешение за пребиваване в Република България.

3). Снимка с размер 3,5 Х 4,5 см, цветна и актуална. 

Снимката трябва да бъде на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла и без шапка, забрадка, кърпа. Изключение за чужди граждани се прави, когато носенето на шапка е задължителен атрибут от тяхна национална или религиозна принадлежност, при условие, че той е сниман с такава на снимката в паспорта.

4). Ксерокопие на първата страница на паспорта

5). Медицинска застраховка с минимално покритие от 30 000 евро. Периодът на застраховката трябва да съвпада с периода на визата.  На полицата трябва ясно да се четат трите имена, ЕГН / ЛНЧ и застрахователния период.  При кандидатстване за двукратна или многократна виза е достатъчно да се предостави застраховка за датите на първото пътуване.

Медицинската застраховка  е възможно да се направи и на място в офиса на фирмата в Руски Културно-Информационен Център.

6). Потвърждение от руска туристическа фирма за настаняване в хотел по установен образец. Оригинал на договор („Ваучер” и „Подтверждение о приеме иностранного гостя”) за оказани туристически услуги, сключен с чужда туристическа фирма / със задгранично представителство на руска туроператорска фирма.

Аеротур ММ оказва съдействие за осигуряване на необходимите документи.   


ДЕЛОВА (БИЗНЕС) ВИЗА ЗА РУСИЯ

Необходими документи за оформяне на делови  визи за Русия:

1). Електронен формуляр за визова анкета  

2). Задграничен паспорт

За многократни годишни визи: Многократните визи със срок за една година се оформят само ако през изминалата година (12 месеца) заявителят поне веднъж е влизал в Русия  по някаква виза освен транзитна, и е използвал визата в съответствие с руското законодателство (например, лицето не е превишило допустимият срок за пребиваване в страната).  Ако лицето е получило еднократна виза, но не я е използвало, тогава то няма основания да му бъде издадена многократна годишна виза.

3). Снимка с размер 3,5 Х 4,5 см, цветна и актуална.

4). Ксерокопие на първата страница на паспорта

5). Медицинска застраховка с минимално покритие от 30 000 евро. ЛНЧ и застрахователния период.  При кандидатстване за двукратна или многократна виза е достатъчно да се предостави застраховка за датите на първото пътуване

Медицинската застраховка  е възможно да се направи и на място в офиса на на фирмата в Руски Културно-Информационен Център.

6). Оригинална покана на бланка от МВнР, ФМС на Русия, или писмено обръщение на официална бланка от руското юридическо лице, държавни и местни органи на РФ, организационни комитети на търговско-промишлени изложения, конференции провеждани на територията на Руската Федерация с покана към съответния чужденец. 

Аеротур ММ оказва съдействие за осигуряване на необходимите документи.

За многократни годишни визи: Многократните визи със срок за една година се оформят само ако през изминалата година (12 месеца) заявителят поне веднъж е влизал в Русия  по някаква виза освен транзитна, и е използвал визата в съответствие с руското законодателство (например, лицето не е превишило допустимият срок за пребиваване в страната).  Ако лицето е получило еднократна виза, но не я е използвало, тогава то няма основания да му бъде издадена многократна годишна виза.

В отделните случаи Посолството  или Генералното консулство на Русия  могат да изискат допълнителни документи или данни.  

 

Визи

 • Работна виза за Казахстан

  Работна виза за Казахстан
  На пътуващите български граждани за Казахстан с цел осъществяване на трудова дейност (работа) се издават визи категория „M1”, “M2”, “M3”, “M4” и “M5”.
 • Бизнес виза за Китай (M)

  Бизнес виза за Китай (M)
  Бизнес виза се издава на граждани,  които посещават Китай за установяване на бизнес контакти, срещи с настоящи и бъдещи партньори, участие в семинари, изложения и панаири, промотиране на дейността на фирмата и други подобни.
 • Туристическа виза “F1” за Казахстан

  Туристическа виза “F1” за Казахстан
  На пътуващите български граждани за Казахстан с цел туризъм се издава виза категория „F1”
 • Визи за Азербайджан

  Визи за Азербайджан
  Български граждани, пътуващи в Република Азербайджан, имат възможност да оформят еднократни, двукратни, многократни и транзитни визи.&
 • Визи за Виетнам

  Визи за Виетнам
  Еднократна туристическа виза – означават  еднократно влизане, пребиваване и излизане от Виетнам в рамките на посочения във визата срок и в рамките на самолетния билет.