Самолетни билети, почивки, екскурзии и визи.

IATA Ефективни пътувания за бизнес, почивки и развлечения ВХОД ЗА АГЕНТИ
aerotourmm.com » Визи » Визи за Русия

Визи за Русия


Визи за Русия

Уважаеми клиенти на фирма Аеротур ММ,

Документите за оформяне на визи за Русия се подават в офиса на фирмата в Руския Културно-Информационен Център на адрес София 1504, ул. Шипка 34. 

Телефон: +359 2 943 49 00, 943 53 31, 943 53 02 

Факс:  +359 2 943 53 02 

E-mail: info@aerotourmm.com 

Работно време:  Понеделник - Петък от 09:00 до 19:00  

                           Събота, Неделя – почивни дни 

Приемане на документи от фирми и граждани  се извършва от  09.00 до 19.00  

Предаване на готовите документи се извършва след 12.00 делнични дни

За клиентите извън София документите могат да бъдат изпратени по куриерски служби - Спиди, Еконт, Интайм, DHL. 

Фирмата предоставя на гражданите следващите услуги: 

- Прием и обработка на документи за оформяне на визи, съдействие при набава на задължителни липсващи       документи и необходимите за пътуване туристически услуги. 

- Предаване на документи за разглеждане в консулско учреждение на Руската Федерация / Руски визов център; Издаване на документи на заявителя; 

- Консултиране по въпроси за получаване на виза, пътуване и регистрация на територията на Руска  Федерация.  

Ако искате да посетите Русия независимо с каква цел: среща с роднини и приятели, туризъм, екскурзии или пътешествия, участие в изложения, борси, панаири, бизнесконтакти, образователни и културни дейности, медицински консултации и лечение във водещи медицински центрове на Руската Федерация - ние сме готови да Ви предложим цялото си внимание и професионални умения за да осъществите това пътуване.  

В Руски културно-информационен център ще ви окажем  съдействие, а също така ще  осигурим комфорт и удобство при оформяне на  виза за  Руската Федерация.

Моля обърнете внимание на допълнителната информация относно видовете и условията за оформяне на визи за Русия. Информацията можете да намерите на сайта на Посолството на Руската Федерация в България и на Визовия център в гр. София

ВЪПРОСИ - ОТГОВОРИ :

Общи условия

Туристическа виза 

Делова / бизнес виза 

Работна виза 

Частна виза

Хуманитарни и учебни визи

Шофьорски и транзитни визи

Визи за Русия за журналисти

 

ТИПОВЕ ВИЗИ ЗА РУСИЯ, КОИТО НАЙ-ЧЕСТО СЕ ОФОРМЯТ В РБЪЛГАРИЯ

 
ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА ЗА РУСИЯ

Това е възможно най-бързия начин да получите виза за краткосрочно пребиваване в Руска Федерация. 

Необходими документи за оформяне на туристически визи за Русия:

1). Електронен формуляр за визова анкета  

Формуляри за визови анкети се попълват на уеб-сайта на Консулския департамент на Министерството на външните работи на Русия. Аеротур ММ оказва съдействие на фирми и граждани за оформяне на формуляри за визови анкети в електронен вид и осигурява необходимия пакет документи за получаване на виза

Аеротур ММ носи цялата отговорност за обработката на Вашите личните данни. Фирмата е регистрирана по Закона за защита на личните данни в Инспекцията по защита на личните данни на Република България и е упълномощено лице обработващо информация, съдържаща лични данни.

2). Задграничен паспорт

Паспортът трябва да има не по-малко от две чисти страници, предвидени за визи. Срокът на действието му не трябва да изтича по-рано от шест месеца от датата на изтичане на срока на действие на визата.

За гражданите на други държави, кандидатсващи за виза в София, е необходимо да предоставят допълнително ксерокопие на ID карта за разрешение за пребиваване в Република България.

3). Снимка с размер 3,5 Х 4,5 см, цветна и актуална. 

Снимката трябва да бъде на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла и без шапка, забрадка, кърпа. Изключение за чужди граждани се прави, когато носенето на шапка е задължителен атрибут от тяхна национална или религиозна принадлежност, при условие, че той е сниман с такава на снимката в паспорта.

4). Ксерокопие на първата страница на паспорта

5). Медицинска застраховка с минимално покритие от 30 000 евро. Периодът на застраховката трябва да съвпада с периода на визата.  На полицата трябва ясно да се четат трите имена, ЕГН / ЛНЧ и застрахователния период.  При кандидатстване за двукратна или многократна виза е достатъчно да се предостави застраховка за датите на първото пътуване.

Медицинската застраховка  е възможно да се направи и на място в офиса на фирмата в Руски Културно-Информационен Център.

6). Потвърждение от руска туристическа фирма за настаняване в хотел по установен образец. Оригинал на договор („Ваучер” и „Подтверждение о приеме иностранного гостя”) за оказани туристически услуги, сключен с чужда туристическа фирма / със задгранично представителство на руска туроператорска фирма.

Аеротур ММ оказва съдействие за осигуряване на необходимите документи.   


ДЕЛОВА (БИЗНЕС) ВИЗА ЗА РУСИЯ

Необходими документи за оформяне на делови  визи за Русия:

1). Електронен формуляр за визова анкета  

2). Задграничен паспорт

За многократни годишни визи: Многократните визи със срок за една година се оформят само ако през изминалата година (12 месеца) заявителят поне веднъж е влизал в Русия  по някаква виза освен транзитна, и е използвал визата в съответствие с руското законодателство (например, лицето не е превишило допустимият срок за пребиваване в страната).  Ако лицето е получило еднократна виза, но не я е използвало, тогава то няма основания да му бъде издадена многократна годишна виза.

3). Снимка с размер 3,5 Х 4,5 см, цветна и актуална.

4). Ксерокопие на първата страница на паспорта

5). Медицинска застраховка с минимално покритие от 30 000 евро. ЛНЧ и застрахователния период.  При кандидатстване за двукратна или многократна виза е достатъчно да се предостави застраховка за датите на първото пътуване

Медицинската застраховка  е възможно да се направи и на място в офиса на на фирмата в Руски Културно-Информационен Център.

6). Оригинална покана на бланка от МВнР, ФМС на Русия, или писмено обръщение на официална бланка от руското юридическо лице, държавни и местни органи на РФ, организационни комитети на търговско-промишлени изложения, конференции провеждани на територията на Руската Федерация с покана към съответния чужденец. 

Аеротур ММ оказва съдействие за осигуряване на необходимите документи.

За многократни годишни визи: Многократните визи със срок за една година се оформят само ако през изминалата година (12 месеца) заявителят поне веднъж е влизал в Русия  по някаква виза освен транзитна, и е използвал визата в съответствие с руското законодателство (например, лицето не е превишило допустимият срок за пребиваване в страната).  Ако лицето е получило еднократна виза, но не я е използвало, тогава то няма основания да му бъде издадена многократна годишна виза.

В отделните случаи Посолството  или Генералното консулство на Русия  могат да изискат допълнителни документи или данни.  

 

Визи

 • Русия виза Особен случай

  Русия виза Особен случай
  Обикновена частна виза тип „Особен случай” се издава на чуждестранни граждани при необходимост от извънредно лечение, посещение на тежко болен или смъртен случай на близък роднина.
 • Визи за Беларус

  Визи за Беларус
  Полагането на виза за се осъществява за срок една седмица или 2 работни дни. Като тип на виза предимно се оформят бизнес визи в Република Беларус.
 • Визи за Узбекистан

  Визи за Узбекистан
  Процедурата по издаване на виза за чуждестранни граждани е регулирана от законодателството на Република Узбекистан. Според него, чуждестранните граждани  могат да влязат в страната или да преминат през територията й транзитно единствено в случай,&
 • Визи за Виетнам

  Визи за Виетнам
  Еднократна туристическа виза – означават  еднократно влизане, пребиваване и излизане от Виетнам в рамките на посочения във визата срок и в рамките на самолетния билет.
 • Визи за Индия

  Визи за Индия
  За влизане на територията на Индия, българските граждани се нуждаят от входна виза. В зависимост от целта на пътуването има различни типове визи – транзитни, туристически, бизнес или с друга цел (работна, конференция, изследователска и др.).