Самолетни билети, почивки, екскурзии и визи.

IATA Ефективни пътувания за бизнес, почивки и развлечения ВХОД ЗА АГЕНТИ
aerotourmm.com » Визи » Визи за Русия за журналисти

Визи за Русия за журналисти


Визи за Русия за журналисти

Виза тип „ДЕЛОВА” за журналисти се издава на чуждестранни граждани, пътуващи на територията на Руската Федерация с цел отразяване на конкретно събитие, мероприятие, интервю, репортаж и т.н. За оформяне на журналистическа виза е необходимо предоставяне на следните допълнителни документи:

 

 • Журналистическа карта,
 • Писмо от работодателя (медия, телевизия) до Посланика на Руската Федерация в Република България с молба за издаване на виза или командировъчно удостоверение. Посочените документи трябва да съдържат персоналните данни на лицето, което кандидатства за виза, а именно фамилия, име, презиме, гражданство, дата и място на раждане, пол, номер на и валидност на международния паспорт. Задължително трябва да бъде указан срок за пребиваване в Руската Федерация, градове, които лицето смята да посети с журналистическа цел.

 

Този тип виза е за еднократно посещение със срок на валидност до 90 дни. Срокът за разглеждане на документите и полагане на виза е 10+1 работни дни.

 

Визи

 • Визи за Русия / Регистрация

  Визи за Русия / Регистрация
  От 25 март 2011 г. действа Федерален закон № 42-ФЗ приет на 20 март 2011 г. „За внасяне на изменения във Федералния закон „За миграционен отчет на чужди граждани и лица без гражданство в Руската Федерация“ според които регистрац
 • Русия виза Особен случай

  Русия виза Особен случай
  Обикновена частна виза тип „Особен случай” се издава на чуждестранни граждани при необходимост от извънредно лечение, посещение на тежко болен или смъртен случай на близък роднина.
 • Туристическа виза за Китай (L)

  Туристическа виза за Китай (L)
  Туристическата виза се издава на граждани,  които посещават Китай с цел туризъм. Пътуването се осъществява по пакетна туристическа програма със съответното хотелско настаняване, разглеждане на забележителности, театри, опери и т.н.