Самолетни билети, почивки, екскурзии и визи.

IATA Ефективни пътувания за бизнес, почивки и развлечения ВХОД ЗА АГЕНТИ
aerotourmm.com » Визи » Визи за Индия

Визи за Индия


Визи за Индия

ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ВИЗОВ РЕЖИМ  

За притежателите на обикновен паспорт е необходима виза за влизане на територията на Република Индия. Визата може да бъде заявена пред посолството на Република Индия в София или оформена по електронен път.

Електронно може да бъде заявен само един тип виза  - туристическа.

Аеротур ММ предлага съдействие за получаване на електронна виза за Индия.  След като се получи на електронната поща,  одобрението  се распечатва  и трябва да бъде във Вас по време на пътуването Ви до Индия.

С електронната виза може да се явите на едно от определените 16 летища, на които се обработва е-Tourist виза -  Ахмедабад, Амритсар, Бангалор, Ченай, Кочин, Делхи, Гаяа, Гоа, Хайдерабад, Джайпур, Калкута, Лукноу, Мумбай, Тиручирапали, Тривандрум, Варанаси.

Необходими документи и условия за оформяне на електронната виза за Индия:  

  • Паспорт  минимална валидност 6 месеца след датата на влизане в страната (може да бъде сканиран до 400 КВ).
  • Актуална цветна снимка размер 3,5 х 4,5 см. (може да бъде сканирана до 40 КВ).
  • Самолетни билети/ резервация отиване и връщане.
  • Резервация на хотел - адрес и наименование на хотела, телефон.
  • Попълнена визова анкета.

Данни за попълване на визова анкета:  

  • Настоящ домашен адрес по лична карта, настолен и мобилен телефон, електронна поща
  • Постоянен адрес, ако е различен от настоящия
  • Трите имена на баща, майка, съпруг/ съпруга.  За всеки от тях се посочва националност, предишна националност (ако е променена), място на раждане.
  • Предишни посещения в Индия, посещения в Пакистан.
  • Други държави, посещавани през последните 10 години
  • Образование
  • Професия, месторабота – фирма, адрес, телефон
  • Предишна месторабота, ако има такава
  • Членували ли сте във военни организации
  • Лице за контакт в случай на спешност, което остава в България с адрес и телефон за връзка

За информация относно  актуалния размера на таксата, моля да се обадите в централния офис на фирмата – 02/ 943 49 00, 0884881956. Върху таксата се начисляват 3 % банкови такси.   Визата може да се заяви между 4 и 30 дни преди самото пътуване, например, ако гражданин заяви виза на 01 септември, възможни дати за пътуване са 05 септември до 04 октомври;  Валидността на визата ще бъде 30 дни, считано от датата на пристигане; Влизане на територията на Република Индия може да бъде осъществено единствено през горепосочените   16 летища. Излизане от Република Индия може да бъде осъществено от всяко ГКПП; Цел на пътуването може да бъде туризъм, среща с приятели или роднини, краткотрайно лечение, бизнес.  Таксите не подлежат на връщане независимо от решението по заявлениетоЕлектронната туристическа виза може да се ползва само два пъти в годинатаВизата се получава в рамките на 72 часа по електронна поща и трябва да се разпечата.

На съответното летище в Индия преди паспортен контрол се насочвате към табела „E-visa” на 6 (шест) поредни гишета.  Трябва да предоставите международен паспорт и разпечатаната виза. Последователно трябва да предоставите пръстови отпечатъци,  след което поставят печат в паспорта Ви и минавате паспортен контрол.   

Считано от 2 юли 2009 г. притежателите на валидни български дипломатически и служебни паспорти могат да влизат, излизат и да преминават транзит през територията на Индия без виза за краткосрочни визити с престой до 90 (деветдесет) дни в рамките на всеки 6 (шест) месеца.

Визи

  • Шофьорски и транзитни визи за Русия

    Шофьорски и транзитни визи за Русия
    Освен стандартните документи, за оформяне на шофьорски и транзитни визи за Русия е необходимо да се предоставят следните допълнителни документи...
  • Визи за Шри-Ланка

    Визи за Шри-Ланка
    От 01 януари 2012 г. ще действат нови правила за получаване на виза в Шри Ланка.
  • Туристическа виза “F1” за Казахстан

    Туристическа виза “F1” за Казахстан
    На пътуващите български граждани за Казахстан с цел туризъм се издава виза категория „F1”
  • Русия виза Особен случай

    Русия виза Особен случай
    Обикновена частна виза тип „Особен случай” се издава на чуждестранни граждани при необходимост от извънредно лечение, посещение на тежко болен или смъртен случай на близък роднина.
  • Работна виза за Русия

    Работна виза за Русия
    Целта на издаване на тип ”РАБОТНА” входно-изходна виза въз основа на оригинална покана от „ФМС” (Федерална Миграционна Служба) е осъществяване на трудова дейност на територията на Руската Федерация.
  • Туристическа виза за Русия

    Туристическа виза за Русия
    За оформянето на туристистическа виза е необходимо предоставяне на покана-основание, състояща се задължително от два документа, а именно - „Ваучер” и „Подтверждение о приеме иностранного туриста”...
  • Делова / Бизнес  виза за Казахстан

    Делова / Бизнес виза за Казахстан
    На пътуващите български граждани за Казахстан с цел бизнес се издават визи категория „D1”, “D2”, “D3”, “D4”, “D5”, “D6”, “D7”, “D8”.